Volg hier de reis van dag tot dag …

We konden er eindelijk aan beginnen, onze trip met de Mobilhome naar Bretagne. Eerst naar Tremelo dus om onze wagen op te halen, een korte intro over de werking van dergelijke wagen en dan konden we vertrekken. Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst was er reeds een goede handleiding van een 16-tal bladzijden meegegeven en dit hielp ons toch op weg.

1

 

Het eerste uur is altijd wat wennen natuurlijk maar eens in het ritme viel alles best mee. We hadden beslist om de eerste dag vooral afstand af te leggen en dus via de autostrade tot voor de Mont-St-Michel te rijden. Ik weet het, een beetje a-typisch maar we waren vooral voor Bretagne gekomen natuurlijk.

Ik heb hier ook een excelsheet toegevoegd met TWEE tabbladen van camperplaatsen en parkings speciaal voorzien voor mobilhomes in de streek : Camperplaatsen wie weet komt dit nog voor iemand van pas. Deze heb ikzelf opgemaakt en vond ik handig om in de wagen bij te hebben.

Péages, tjah, met een camper zit de distributie van ticketjes voor de autos te laag en die voor vrachtwagens te hoog. Wat rekken dus, en vooral die spiegels in de gaten houden.

De camperplaatsen had ik vooraf al wat opgezocht via de sites http://campingcar-infos.com/ en http://www.campercontact.nl. Bij die eerste kon je al de verschillende camperplaatsen gemakkelijk als een POI in je TomTom importeren en dit opgesplitst volgens AS ASN AA AC ACF ACS APCC AP APN … wel handig vond ik. Een groot voordeel vind ik toch.

De eerste stopplaats werd dus Sourdeval.

Parc Saint-Lys 50150 SOURDEVAL

Latitude : 48.7261° / 48° 43′ 33′′
Longitude : -0.92336° / 0° 55′ 24′′

We stonden daar gans alleen, naast een kerkhof, alleen met de klokken hadden we niet echt rekening gehouden. En blijkbaar moeten die op 1 mei het ganse dorp om 7:00 uur wakker maken! Voor de rest, heel verzorgd, gratis 2 electriciteitsaansluitingen, water, service, bravo voor het dorpje Sourdeval en deze aanpak!

Internet via 3G, zelfs Edge, SFR kon er helaas geen weg mee. Signaal 0,0 en dus ook geen eerste update op het blog. Satelliet eens proberen? Ook niks, bomen in de weg … ASTRA 3, ASTRA 1, niks … dan maar een glaasje wijn en slapen maar.

’s Nachts werden we wakker door het geplens van de aangekondigde regen! Ook een extra dekentje konden we goed verdragen. De verwarming van de Chausson is op diesel, niet echt mijn voorkeur maar ook dit gaan we eens proberen. Al bij al valt dit goed mee, ik dacht eerst dat de herrie en de geur buiten hinderlijk zou zijn maar nee. Het lawaai binnen is merkelijk groter dan buiten, maar van geurginder echter geen last.

32 4De verwarming van het water gebeurt via een Truma op gas. De Truma heeft toch wel graag 25 a 30 minuten om de temperatuur te bereiken. Nat maken, inzepen en afspoelen. Het is allemaal wat krap maar het lukt ook wel. Verfrist kunnen we onze weg verder zetten naar Cancale. De Mont-St-Michel doen we liever eens met iets beter weer.

Plaats een reactie