Voorbereidingen

Na al een paar keer het salon Mobicar op de Heyzel te hebben bezocht  zou ik dit jaar nu echt wel eens een camper huren. Van al dat uitstel komt afstel en nu dat we nog gezond zijn moet je ervan profiteren! Vroeger ieder jaar met de caravan erop uitgetrokken maar ons “madam” vond de rit en het “zuigeffect” die je af en toe mocht ervaren allerminst aangenaam.

Chausson Flash 26De mobilhome, een Chausson Flash 26 Titanium, wordt gehuurd bij M&M Motorhomes, die samenwerkt met Funshare.
Waarom bij M&M en waarom een Chausson Flash 26 ga je me vragen? Wel ik had een paar criteria waaraan de camper moest voldoen zoals :

  • kleiner of gelijk aan 7 meter
  • half-integraal
  • vast bed achteraan
  • liftbed boven eetplaats
  • zonnepaneel (ik wil niet altijd aan het net hangen)
  • grote koelkast met aparte diepvries
  • prijs begin meimaand
  • TV Vlaanderen was een bonus
  • ergens in de streek (Vlaams Brabant)
  • niet gebonden aan zaterdag tot zaterdag boekingen
  • enz …

En dat vond ik bij M&M. De extra 10% korting via het werk van mijn vrouw maakte het des te makkelijker in onze keuze 😉
We zullen wel zien en jullie ook op de hoogte houden of dit de juiste keuze was, maar we kijken er alvast naar uit!
Het is niet de bedoeling hier reclame te maken maar wel om onze persoonlijke ervaringen op deze “maiden trip” met een mobilhome te delen. Dus onze flaters, onze positieve ervaringen alsook de negatieve, ze zullen allemaal de “revu” passeren. Mensen die voor eenzelfde avontuur staan kunnen er misschien iets van opsteken.

Het wordt dus een reis naar Bretagne / Normandie en is gepland tussen 30 april en 10 mei 2014. Juist ja, net 100 jaar na de invasie van de geallieerden in Bretagne maar dat is puur toeval!
Misschien ben ik reeds te veel aan het plannen en voorbereiden, en moet ik het allemaal op me laten afkomen. De vrijheid van het rijden met een mobilhome, daar gaat het uiteindelijk om dus Peter, niet te veel plannen. Als “controlefreak” niet zo makkelijk, vooral niet als je 1001 interesses hebt (natuur, avontuur, sport, IT, techniek, enz …). Daarom zal ik ook proberen (ik beloof niks) onze ervaringen tijdens de rit via deze blog uptedaten.

  • Internet connectiviteit

Als Internet toegang heb ik een mobiele kaart van Joe Mobile (werkt met het SFR netwerk) waarbij ik voor 20€ een 3 GB aan mobiele informatie kan versluizen per maand. Dit werkt in combinatie met een Mifi router van Huawei, de E5332 waarop ik zelfs een externe antenne kan plaatsen voor betere ontvangst. huawei_e5332

 

post edit : het extra antenneke heeft zijn dienst bewezen echter wanneer je een groot raam hebt boven de cockpit is dit NIET de ideale plaats om die op te hangen. De zonnefilter in het PVC raam blijkt voor de GSM stralen een blokkerende factor te zijn. Gewoon op de voorruit werkte nog het beste (tot schade en schande moeten ondervinden 🙂 )

Het voordeel van een Joe Mobile kaartje is dat ik “het abonnement” kan afzetten/stoppen/pauzeren wanneer ik wil. Laadt ik niks op, binnen de 9 maanden dacht ik, dan gaat mijn nummer gewoon verloren en is mijn abonnement vernietigd.
Mijn eerste ervaringen met deze combinatie waren in februari 2014 in de franse Alpen en alles werkte perfekt. De download snelheid was daar en 2Mbps terwijl de upload snelheid rond de 3Mbps lag, ruimschoots voldoende dus. Via de Mifi router kan ik tot 8 toestellen verbinden om gebruik te maken van de verbinding. De batterij gaat zo een 5-tal uren mee maar de Mifi kan natuurlijk gebruikt worden wanneer hij aan de stekker hangt.

  • USB oplader

Daar ik nogal wat toestellen heb die allen via USB worden opgeladen ben ik op zoek gegaan naar eentje die zowel via 12V als via 220V vier toestellen terzelfde tijd kan opladen. Mijn keuze viel op de Voltcraft USB Power set.

voltcraftDe uitgangsstroom bedraagt 2 Ampère die je wel moet verdelen over de aangesloten toestellen. Dus min 500 mA of de volle 2 A.

Wat ik zeker niet mag vergeten zijn mijn Walkie-Talkies zodat bij het manoeuvreren mijn vrouw van buitenaf mij kan commanderen (ik laat het voor één keer toe :-))!

  • 12V naar 220V omvormer 

Ik heb gekozen voor een pure sinus omvormer van Solartronics van 300W continu/600 Watt peek. Het is niet de bedoeling om hier een haardroger of koffiezet op aan te sluiten, maar eerder bedoeld voor het opladen van mijn elektronische toestellen (laptop/gps/etc …). Ik had die eerst uitgetest op mijn 12V labovoeding maar de omvormer sloeg altijd in beveiliging. Ik snap nog altijd niet waarom, 12V DC is voor mij 12V DC maar voor mijnheer blijkbaar niet. Op de autobatterij en een andere gelbatterij doet hij wel zijn werk trouwens, … vreemd.
Post Edit : ook op de woonbatterij van de mobilhome deed hij het uitstekend!

2 gedachtes over “Voorbereidingen

    • Oh nee hoor, een alkoof vind ik teveel wind pakken, zodoende meer verbruiken en we zijn maar met twee! Half-integraal is the way to go voor mij. Maar elk zijn goesting natuurlijk 🙂

Plaats een reactie